À la carte

À la carte

Tarjoamme vuodenaikojen mukaan vaihtuvia kotimaisia herkkuja ja pohjoismaisia makuja. ”Annokset ovat keveydestään huolimatta runsaat, emme harrasta piperrystä. Haluamme tarjota Meripaviljongin herkkuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaille, hintatasomme sopii näin kaikille”, korostaa keittiömestarimme.

Simpukkaviikot

Savustettuja sinisimpukoita
Valkosipuli-aurajuustovoissa haudutettua savustettua sinisimpukanlihaa sekä maalaisleipää L, (G) 

13,50 € 

Sinisimpukoita Marinière
Sinisimpukoita kermaisessa valkoviiniliemessä sekä maalaisleipää L, (G) 

 500 g 18,50 € | 1 kg 28,50 € 

Fine de Claire ostereita tsarskaya 
Juuri avatut osterit tarjoillaan punasipuli Mignonetten ja sitruunan kera  M, G 

14,50 € (3kpl) – 27 € (6kpl) 

Sinisimpukoita chipotle
Sinisimpukoita ranskankermalla maustetussa savuchiliolutliemessä sekä maalaisleipää L, (G) 

500g 18,50 € | 1kg 28,50 € 

Alkuruokia

MERIPAVILJONGIN KLASSIKOT 

Toast Skagen
Käsin kuorittuja katkarapuja Skagen-dressingissä,
paahdettua briossia ja muikunmätiä L, (G) 

12,90 €  

Härkätartar (Suomi)
Grenoblesalsaa, graavattua keltuaista ja aiolia L, (G) 

13,50 € 

 

SESONGIN HERKUT

Fine de Claire ostereita tsarskaya
Juuri avatut osterit tarjoillaan punasipuli Mignonetten ja sitruunan kera M, G 

14,50 € (3kpl) – 27 € (6kpl)2

Sokerisuolattua siikaa
Puolukalla maustettua sokerisuolattua siikaa,
savustettua punajuurivaahtoa, piparjuurikreemiä ja mallascrumblea L, (G) 

12,50 € 

Sinisimpukat Marinière
Sinisimpukoita kermaisessa valkoviiniliemessä sekä maalaisleipää 

500g 18,50 € – 1kg 28,50 €

 

Pääruokia

MERIPAVILJONGIN KLASSIKOT 

Kotimaista kuhaa
Paahdettua kuhaa, puikulaperunaa, tilliä ja Beurre blanc-kastiketta L, G 

27 € 

Meripaviljongin bouillabaisse
Valikoima päivän kalaa, rapuja ja simpukoita haudutettuna
Bouillabaisse-liemessä. Tarjoillaan Rouillen ja maalaisleivän kanssa L, (G) 

25,90 € 

Tuoretta hummeria
Haudutettua tuoretta hummeria ja mätivoikastiketta,
lisäksi saaristolaisranskalaisia tai puikulaperunapyree L, G 

32,90 € (1/2) – 59,50 € (1/1) 

 

SESONGIN HERKUT 

Kauden kasvisruoka
Paahdettua maa-artisokkaa ja linssi-kasvishöystöä 
sekä vegaanista valkoviinikastiketta G, VEG 

22 € 

Peuraa
Kotimaista peuran sisäpaistia (Suomi), 
käristettyjä sieniä, palsternakkaa ja tummaa mustikkakastiketta L, G 

31 € 

 

Jälkiruokia

 

MERIPAVILJONGIN KLASSIKOT 

Suklaafondant
Lisäksi marinoituja kauden marjoja ja viskijäätelöä L 

11,50 € 

Juustovalikoima
Kolmea juustoa ja hilloketta ja keksejä 

15,90 €
 

SESONGIN HERKUT 

Omenaa ja olutta
Stoutmaustekakkua, karamellisoitua omenaa,
omenasorbeeta ja ruskeavoikinuskia L 

10,90 € 

 

Keittiömestarin klassikkomenu – 49 €

Härkätartar (Suomi)
Grenoblesalsaa, graavattua keltuaista ja aiolia L, (G) 

Kotimaista kuhaa
Paahdettua kuhaa, puikulaperunaa, tilliä ja Beurre blanc-kastiketta L, G 

Suklaafondant
Lisäksi marinoituja kauden marjoja ja viskijäätelöä L 

 

Sesonkimenu -50 €

Sokerisuolattua siikaa  
Puolukalla maustettua sokerisuolattua siikaa, 
savustettua punajuurivaahtoa, piparjuurikreemiä ja mallascrumblea L, (G) 
 
Peuraa  
Kotimaista peuran sisäpaistia, 
käristettyjä sieniä, palsternakkaa ja tummaa mustikkakastiketta L, G 
 
Omenaa ja olutta  
Stoutmaustekakkua, karamellisoitua omenaa, 
omenasorbeeta ja ruskeavoikinuskia L 
 

 

Rapumenut 21.7. alkaen

Saariston rapumenu – 32 € + ravut päivän hintaan


Viiden kappaleen rapukori (täplä tai jokirapu) 
lisäksi paahtoleipää, tilliä ja voita 
 
Savustettua taimenta ja Belmanninpannua saaristolaisittain 
kauden kasviksista ja sienistä lisäksi uppomuna ja mummonkurkkua L, G 

Paistettuja ohukaisia,
vaniljaista tuorejuustovaahtoa ja mehustettua mansikkaa
L

Rannikon rapumenu – 34 € + ravut päivän hintaan


Viiden kappaleen rapukori (täplä tai jokirapu) 
lisäksi paahtoleipää, tilliä ja voita 
 
Ylikypsää saaristolaiskaritsaa (Suomi), 
punaviinikastiketta ja peruna-papupaistosta L, G 

Basilika panna cotta
raparperihilloketta ja karamellisoitua kauraa

 

Panoraamaravintola Helsinki | Herkut maalta ja mereltä