À la carte

À la carte

Tarjoamme vuodenaikojen mukaan vaihtuvia kotimaisia herkkuja ja pohjoismaisia makuja. ”Annokset ovat keveydestään huolimatta runsaat, emme harrasta piperrystä. Haluamme tarjota Meripaviljongin herkkuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaille, hintatasomme sopii näin kaikille”, korostaa keittiömestarimme.

Alkuruokia

Meripaviljongin kalalautanen L, G 14,90 €
Vaihtuva valikoima kauden tuoreita kalaherkkuja, lisäksi tillivoilla maustettuja varhaisperunoita

Gazpacho L, G 15,50 €
Pariloituja kampasimpukoita, jäähdytettyä tomaattikeittoa, vesimelonia ja pinjansiemeniä

Diy salaatti wrap  VEG, G 12,90 €
Raikkaita salaatinlehtiä joihin täytteeksi:
käristettyä parsaa, varhaiskaali-kimchiä, sweet chili marinoitua korvasientä, porkkanachutney, inkivääri-soygurttia ja linssihummusta

Shrimp roll L 13,90 €
lämmintä briossisämpylää jonka välissä:
pariloituja jättirapuja, katkarapuja hapankermassa, retiisi-salaattia
ja tulista rapu-tomaattiketsuppia

Kesän salaatit

Savulohi nizza L, (G) 13,90 € / 19,90 €
Lämminsavustettua kirjolohta, artisokkaa, oliiveja, kurkkua,
keitettyä kananmunaa, kirsikkatomaattia ja kauden raikkaita salaatteja sekä yrttivinaigretteä

Katkarapu cobb L, (G) 12,50 € / 19,50 €
Käsin kuorittuja katkarapuja, rapeaa pekonia, avokadoa, kananmunaa, sinihomejuustoa ja kauden raikkaita salaatteja sekä yrttivinaigretteä

Vihersalaatti meripaviljongin tapaan M, G 10 €

Pääruokia

Kasviksia L (pyydettäessä veg) 22 €
Artisokka-linssikakkusia, punajuuri-speltti “risotto” ja vadelma-dijonvinaigretteä

Siikaa L, G 27 €
Pariloitua siikaa, kukkakaalipyreetä, käristettyjä kauden sieniä,
hasselpähkinää ja ruskistettua voita

Karitsaa L, (G) 27 €
BBQ-glaseerattua ylikypsää karitsaa, karitsasalsiccia-makkaraa
panzanella-salaatti paahdetuista kauden kasviksista ja vuohenjuustoa

Meripaviljongin katkarapu grille L, G 26 €
Valkosipulivoissa paahdettuja kokonaisia katkarapuja,
saaristolaisranskalaisia ja xo-majoneesia

Äyriäislautanen L, (G) 70 €

  • Kokonaisia merirapuja ja jäämeren katkarapuja
  • Sweet chili -marinoituja jättiravunpystöjä
  • Sinisimpukoita salaatti pedillä
  • Katkarapuskagenia
  • Savulohi-perunasalaattia
  • Mallaslimppua
  • Rapu-tomaattiketsuppia ja sahramiaiolia

Tuoretta hummeria L, G 1/2 32,90 €  | 1/1 59,50 €
yrttivoilla gratinoitua tuoretta hummeria, saaristolaisranskalaisia,
xo-majoneesia sekä raikasta vihersalaattia

Keittiömestarin kesämenu – 46 €

Mousse savustetusta kirjolohesta,
hernettä ja sahramiaiolia

Paistettua siikaa,
kukkakaalipyreetä, käristettyjä kauden sieniä,
hasselpähkinää ja ruskistettua voita

TAI

BBQ-glaseerattua ylikypsää karitsaa,
karitsasalsiccia-makkaraa, panzanella-salaatti paahdetuista kauden kasviksista ja vuohenjuustoa

Basilika panna cottaa, 
raparperhilloketta ja karamellisoitua kauraa

Jälkiruokia

Vaihtuvat sorbetit ja jäätelöt  5 € / plo

Sabayon VL, G 10,90 €

Prosecco-sabayonia, mansikkaa ja hedelmää, valkosuklaata ja mansikkasorbeeta

Basilika panna cotta L, G 10,50 €
Basilika panna cottaa, raparperihilloketta ja karamellisoitua kauraa

Rapumenut 21.7. alkaen

Saariston rapumenu – 32 € + ravut päivän hintaan


Viiden kappaleen rapukori (täplä tai jokirapu) 
lisäksi paahtoleipää, tilliä ja voita 
 
Savustettua taimenta ja Belmanninpannua saaristolaisittain 
kauden kasviksista ja sienistä lisäksi uppomuna ja mummonkurkkua L, G 

Paistettuja ohukaisia,
vaniljaista tuorejuustovaahtoa ja mehustettua mansikkaa
L

Rannikon rapumenu – 34 € + ravut päivän hintaan


Viiden kappaleen rapukori (täplä tai jokirapu) 
lisäksi paahtoleipää, tilliä ja voita 
 
Ylikypsää saaristolaiskaritsaa (Suomi), 
punaviinikastiketta ja peruna-papupaistosta L, G 

Basilika panna cotta
raparperihilloketta ja karamellisoitua kauraa

 

Panoraamaravintola Helsinki | Herkut maalta ja mereltä