Terassi & venelaituri

Ravintolaillalliselle omalla veneellä

Voit saapua ravintolaillalliselle myös omalla veneellä, jolla pääset perille asti. Ravintolassa on venelaituri asiakkaitamme varten. Yksityistilaisuuksia varten suosittelemme merimatkaa esimerkiksi Aava Lines Oy:n kanssa toteutettuna. Pyydä tarjous suoraan heiltä.

Meille pääset kätevästi myös julkisilla kulkuneuvoilla: raitiovaunut 1, 3, 6, 7 ja 9 sekä linja-autot että metro pysähtyvät Hakaniemessä. Kaikki pysäkit sijaitsevat parin sadan metrin säteellä. Lisäksi voit tulla omalla autolla, maksullista parkkitilaa löytyy kadun varsilta.

Meripaviljongin terassi

Toukokuussa 2019 avattu Meripaviljongin terassi täydentää vuonna 2015 valmistunutta ravintola Meripaviljonkia ainutlaatuisella tavalla: maamme ensimmäiseen kelluvaan, julkiseen rakennukseen kiinnitettiin lisäosa, sekin kelluva. Kun nämä kaksi liitettiin yhteen Eläintarhanlahden Säästöpankinrannassa, sai Helsinki samalla uusimman merellisen terassinsa – aivan kuin täydentämään Helsingin merellistä strategiaa.

Terassilla asiakas tuntee olevansa kuin merillä. Jo rakennuksen kellunta muistuttaa siitä, missä ollaan. Lasikaiteinen terassi on katettu markiisein ja viileinä iltoina sytytetään kaasulämmittimet. Terassi on auki aamusta iltaan sään mukaan ja sinne paistaa aurinko koko päivän. Hienon lisän tunnelmalle tuo Eläintarhanlahdella toukokuussa 2019 käynnistetty suihkulähde.

Asiakkaat kulkevat terassille Säästöpankinrannasta yli kuusimetristä siltaa pitkin. Terassille pääsee myös sisältä ravintolasta, lisäksi sinne voi saapua meriteitse Meripaviljongin toisella puolella olevan laiturin poijupaikoilta.

150-paikkainen terassi palvelee paitsi janoisia myös ruokailevia vierailijoita, kun terassilla voi viileiden juomien lisäksi nauttia myös herkullisia ruoka-annoksia Meripaviljongin listalta. Terassilla on pöytiintarjoilu ja otamme terassille varauksia säävarauksella. Veneilijöitäkään ei ole unohdettu; heille on tarjolla useita venepaikkoja ravintolan yhteydestä.

Ainutlaatuinen arkkitehtuuri

Kelluvan julkisen rakennuksen rakentaminen on maassamme ainutlaatuista sekä teknisesti että arkkitehtonisesti. Rakentamisessa on hyödynnetty laivanrakennusalalta tuttuja kestäviä ja innovatiivisia ratkaisuja. Pääsuunnittelija on arkkitehti Simo Freese, joka on suunnitellut myös emoravintola Meripaviljongin.

Rantavalliin ja ravintola Meripaviljonkiin kiinnittyvä terassi on rakennettu raumalaisella Rauma Marine Constructions -telakalla, joka on toteuttanut hieman samantyyppisiä kelluvia rakennusprojekteja muun muassa Arabiemiraatteihin.

Meripaviljongin terassin tekniset tiedot

• 150 asiakaspaikkaa
• katettu sähkökäyttöisin markiisein, varustettu kaasulämmittimin
• esteettömästi yhteydessä Ravintola Meripaviljonkiin, jonka puolella sijaitsee esim. inva-wc
• vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin arkiaamupäivisin
• rakennettu Rauma Marine Constructions -telakalla.
• kooltaan 207-neliöinen, sisältäen 13 neliön myyntialueen ja kaksi wc-tilaa
• 20 metriä pitkä, 15 metriä leveä, päämateriaaleja teräs, kupari ja lasi
• pääsuunnittelija arkkitehti Simo Freese

Panoraamaravintola Helsinki | Herkut maalta ja mereltä