À la carte

À la carte

Tarjoamme vuodenaikojen mukaan vaihtuvia kotimaisia herkkuja ja pohjoismaisia makuja. ”Annokset ovat keveydestään huolimatta runsaat, emme harrasta piperrystä. Haluamme tarjota Meripaviljongin herkkuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaille, hintatasomme sopii näin kaikille”, korostaa keittiömestari Mikael Kyyhkynen.

G = Gluteeniton; L = Laktoositon; VL = Vähälaktoosinen; M = Maidoton

  • À la carte

    Alkuruokia

    Kasvis 10,50 €
    Savustettua punajuurimoussea – Friteerattua vuohenjuustoa – Timjamikreemiä (L)

    Blini 14,50 €
    Perinteinen tattariblini – Muikunmätiä – Kylmäsavusiikaa – Katkarapu-tillisalaattia (L)

    Mustekala 13,50 €
    Mustekala à la Gallega – Paahdettua paprikaa – Seesami-limedressinkiä (L, G)

    Härkä 12,50 €
    Maustepaahdettua häränfileetä – Kapris-tonnikalakastiketta – Parmesaanitomaattia (L, G)

    Kampasimpukka 16,50 €
    Paistettuja kampasimpukoita – Kukkakaalikvinoaa – Appelsiiniaiolia (L, G)


    Pääruokia

    Kasvis 20,50 €
    Metsäsieni-kaurakroketteja – Kurpitsapyreetä – Merilevävihanneksia (L)

    Äyriäinen 23,50 €
    Äyriäishöystöä – Hummeripelmenejä – Talon maissileipää (L)

    Nieriä 22,50 €
    Paahdettua nieriää – Yrtticrumblea – Sitrus-kukkakaalipyreetä (L, G)

    Kuha 26,50 €
    Paistettua suomalaista kuhaa – Piparjuuririsottoa – Merirapukastiketta (L, G)

    Turska 29,50 €
    Paistettua turskanseläkettä – Fenkolivenussimpukoita – Siitake-valkosipulihöystöä (L, G)

    Poro 31,50 €
    Miedosti savustettua poronvasanpaistia – Rosmariini-puikulaperunapyreetä – Tummaa karpalokastiketta (L, G)


    Jälkiruokia

    Tyrni ja salvia 9,50 €
    Riisipannacotta – Tyrnisorbettia – Salviavaahtoa (L, G)

    Suklaa ja päärynä 11,50 €
    Suklaa-päärynäpiirasta – Tummasuklaajäätelöä – Punaviinisiirappia (L)

    Hedelmä 10,50 €
    Tonkapavulla mehustettua mangoa ja passionhedelmää – Kookossorbettia – Valkosuklaamuroja (VL, G)

    Juusto 12,50 €
    Juustovalikoima – Marja-hedelmäkompottia – Mausteleipää

    Sorbetit ja jäätelöt 6,50 €
    Vaihtuvia sorbetteja ja jäätelöitä

    Kotimaisia käsintehtyjä suklaapraliineja

    3,00 € / 1 kpl
    7,00 € / 3 kpl


    Tuore hummeri suoraan altaasta

    Gratinoitu hummeri à la Thermidor 450 g (L, G)
    tai
    Keitetty hummeri 450 g – Kuohkeaa rapukastiketta (L, G)

    32,50 € (1/2)
    59,50 € (1/1)

    Hummerit tarjoillaan vihersalaatin ja friteeratun perunan kera

    Äyriäisvati kahdelle 89,50 €
    Tuoreita katkarapuja 150 g – Savustettuja katkarapuja 150 g – ½ taskurapu – Kuningasravun saksi – Ostereita 2 kpl – Jättirapuvartaita 2 kpl – Marinoituja venus- ja sinisimpukoita (200 g / 300 g) – Savusimpukka-mustekalasalaattia – Katkaraputartaria – Talon aiolia – Sitruunalohkoja – Punasipulivinegrettiä – Vihersalaattia – Talon maissileipää

    Osterit

    4,50 € / 1 kpl
    20,50 € / 5 kpl
    41,00 € / 10 kpl

    Osterit tarjoillaan punasipulivinegretin ja sitruunan kera


    Menu Meripaviljonki

    Härkä
    Maustepaahdettua häränfileetä – Kapris-tonnikalakastiketta – Parmesaanitomaattia (L, G)

    ***

    Kuha
    Paistettua suomalaista kuhaa – Piparjuuririsottoa – Merirapukastiketta (L, G)

    ***

    Tyrni ja salvia
    Riisipannacotta – Tyrnisorbettia – Salviavaahtoa (L, G)

    48,00 €


    Menu Säästöpankinranta

    Blini
    Perinteinen tattariblini – Muikunmätiä – Kylmäsavusiikaa – Katkarapu-tillisalaattia (L)

    ***

    Poro
    Miedosti savustettua poronvasanpaistia – Rosmariini-puikulaperunapyreetä – Tummaa karpalokastiketta (L, G)

    ***

    Suklaa ja päärynä
    Suklaa-päärynäpiirasta – Tummasuklaajäätelöä – Punaviinisiirappia (L)

    56,50 €

Panoraamaravintola Helsinki | Herkut maalta ja mereltä