À la carte

À la carte

Tarjoamme vuodenaikojen mukaan vaihtuvia kotimaisia herkkuja ja pohjoismaisia makuja. ”Annokset ovat keveydestään huolimatta runsaat, emme harrasta piperrystä. Haluamme tarjota Meripaviljongin herkkuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaille, hintatasomme sopii näin kaikille”, korostaa keittiömestari Mikael Kyyhkynen.

G = Gluteeniton; L = Laktoositon; VL = Vähälaktoosinen; M = Maidoton

  • À la carte

    Alkuruokia

    Kasvis 10,80 €
    Paahdettua portobellosientä – Belugalinssisalaattia – Tomaatti-seesamikreemiä (M, G, vegaani)

    Lohi 13,80 €
    Akvaviittigraavattua lohta – Kylmäsavustettua lohenmätiä – Mallaskreemiä (L)

    Äyriäinen 15,50 €
    Grillattuja jättirapuja – Wasabi-merileväsalsaa – Sitrus-inkiväärisalaattia (M, G)

    Ankka 12,50 €
    Ankkarilletteä – Pikkelöityä salottisipulia – Yrtti-munakoisopyreetä (L, G)


    Pääruokia

    Kasvis 20,50 €
    Kurpitsansiemen-linssipihvejä – Kukkakaali-munakoisopyreetä – Tomaatticonfit (M, G, vegaani)

    Keitto 15,50 € / 20,50 €
    Kermaista katkarapukeittoa – Äyriäistartaria – Itseleivottua saaristolaisleipää (L, G ilman leipää)

    Taimen 24,50 €
    Paistettua suomalaista taimenta – Sahramiohrattoa – Kevätsipuli-voikastiketta (L)

    Siika 26,50 €
    Paahdettua suomalaista siikaa – Bouillabaissekastiketta – Savusiikakroketti (L)

    Kuha 28,50 €
    Paistettua suomalaista kuhaa – Piparjuuriperunaa – Korvasienikastiketta (L, G)

    Härkä 27,50 €
    Suomalaista grillattua rotuhärän kuvepaistia – Parmesaanigratinoitua maissikakkua – Portviini-soijakastiketta (L, G)


    Jälkiruokia

    Basilika 9,50 €
    Basilikapannacotta – Tuoremarjasorbettia – Mantelikakkua (L, G ilman kakkua)

    Raparperi 11,50 €
    Raparperipiirasta – Rosmariini-tuorejuustovaahtoa – Valkosuklaakinuskia (VL)

    Suklaa 10,50 €
    Maitosuklaamoussea – Puffattua kvinoaa – Espresso-lakritsimarenkia (VL, G)

    Juusto 12,50 €
    Juustovalikoima – Hedelmäkompottia – Mausteleipää

    Sorbetit ja jäätelöt 6,50 €
    Vaihtuvia sorbetteja ja jäätelöitä

    Suomalaisia käsintehtyjä suklaakonvehteja

    3,00 € / 1 kpl
    7,00 € / 3 kpl


    Tuore hummeri suoraan altaasta

    Gratinoitu hummeri à la Thermidor 450 g (L, G)
    tai
    Keitetty hummeri 450 g – Kuohkeaa rapukastiketta (L, G)

    32,50 € (1/2)
    59,50 € (1/1)

    Hummerit tarjoillaan salaatin ja friteeratun perunan kera

    Äyriäisvati kahdelle 52,50 €
    Savustettuja katkarapuja 250 g – Grillattuja scampivartaita 2 kpl – Yrttimarinoitua babymustekalaa 75 g – Sinisimpukoita Merimiehen tapaan marinoituna 400 g – Ostereita 2 kpl – Sitrusmarinoituja vihersimpukoita 6 kpl – Sitruuna-inkiväärimajoneesia – Tomaatti-paprikavinaigretteä (M)

    Osterit

    4,50 € / 1 kpl
    20,50 € / 5 kpl
    41,00 € / 10 kpl

    Osterit tarjoillaan punasipulivinegretin ja sitruunan kera


    Menu Meripaviljonki

    Ankka
    Ankkarilletteä – Pikkelöityä salottisipulia – Yrtti-munakoisopyreetä (L, G)

    ***

    Kuha
    Paistettua suomalaista kuhaa – Piparjuuriperunaa – Korvasienikastiketta (L, G)

    ***

    Suklaa
    Maitosuklaamoussea – Puffattua kvinoaa – Espresso-lakritsimarenkia (VL, G)

    49,50 €


    Menu Säästöpankinranta

    Lohi
    Akvaviittigraavattua lohta – Kylmäsavustettua lohenmätiä – Mallaskreemiä (L)

    ***

    Härkä
    Kotimaista grillattua rotuhärän kuvepaistia – Parmesaanigratinoitua maissikakkua – Portviini-soijakastiketta (L, G)

    ***

    Basilika
    Basilikapannacotta – Tuoremarjasorbettia – Mantelikakkua (L, G ilman kakkua)

    48,50 €

Panoraamaravintola Helsinki | Herkut maalta ja mereltä